Det historiske folkemøde på Ejer Bavnehøj

Del blogindlægget

Hvert år samles hundredevis af mennesker for at markere genforeningen med Sønderjylland i 1920.

Og i år var Grænseforeningens formand,Mette Boch,samt tre af Kulturmødeambassadørerne inviteret med til at sætte historien ind i en nutidig kontekst.

Meta (se billedet ovenfor),fra det danske mindretal i Sydslesvig,indledte med at fortælle hvorfor hendes mange kulturer og sprog i bagagen ikke gør hende rodløs,men bare giver hende mange rødder.

Derefter fulgte dansk-palæstinensiske Mohammad med sin fortælling om at bygge broer.

Jonas fra det tyske mindretal i Sønderjylland,rundede de tre ambassadørers fortællinger af med sin historie om at være oldebarn til folkeafstemningen (red. om den nuværende grænse,i 1920).

En god og inspirerende dag.

Læs her hvad arrangørerne har sagt om vores indslag.