Dialogmøde med mad

Del blogindlægget

Hvert år besøger vi SUHRS madakademi,som er en højskole i hjertet af København med fokus på mad. Også i maj 2016.

Dagen blev sat i gang med ice-breakeren “Hvem er hvem” – hvor særligt spørgsmålet “Hvem af os har boet kortest tid i Danmark” skabte problemer. Eleverne fordelte sig mellem Ali,Dilli og Marianne… Men det var Anne,der havde boet i landet kortest.

Over en hel dag afholdte vi dialogmøde,hvor madlavning var en integreret del. Hver af de fire Kulturmødeambassadører havde en opskrift med fra deres anden kultur,som eleverne var med til at lave.

Dansk-somaliske Ali,lavede på dette dialogmøde en ret med lam,mens dansk-ghanesiske Marianne stod bag en form for tomatsauce med en spændende rodfrugt – begge retter blev traditionen tro spist med fingerne.

Dansk-tamilske Dilli præsenterede eleverne for en risret med tigerrejer i kokosmælk og Anne fra det danske mindretal i Sydslesvig stod bag desserten,Schwarzwälder Kirschtorte.