Vil du være KMA?

Måske er du vores nye kulturmødeambassadør?

Vi udvider løbende korpset, der pt. består af 40 unge.
Hvis vi ikke har plads nu, men vi synes at du er den rette til tjansen, så kan du komme på en venteliste.

Grænseforeningens kulturmødeambassadører består af unge studerende fra 15 forskellige minoritetsbaggrunde, heriblandt også unge fra de nationale mindretal i grænselandet (det danske mindretal i Sydslesvig og det tyske mindretal i Sønderjylland).

Vi oplyser om hvad det vil sige at vokse op med flere sprog og kulturer, og arbejder for at udfordre ”os og dem” tilgangen. Dette gør vi i form af dialogmøder og gennem kulturmødebloggen. Vi tilbyder dialogmøder landet over, med udgangspunkt i temaerne identitet, nationalitet og medborgerskab.

Vi har siden 2009 besøgt hen imod 800 forskellige uddannelsesinstitutioner, organisationer, foreninger m.v. og blev i 2013 indstillet til integrationspriserne.

Vi forventer at du:

• Er studerende (da dialogmøderne tit ligger i dagstimerne), helst i starten af dit studie
  • Har lyst til et frivilligt arbejde og til at gøre en forskel
  • Har en etnisk minoritetsbaggrund, er fra et nationalt mindretal eller er vokset op som en dansk minoritet udenfor Danmark
  • Ser dig som dansk medborger (da vi arbejder for at fjerne grøftegravningen – dermed ikke sagt at du ikke kan identificere dig med din minoritetsbaggrund også)
  • Har mod på at tage udgangspunkt i din egen personlige fortælling
  • Kan prioritere at tage ud på gennemsnitligt et dialogmøde om måneden
  • Er indstillet på en del rejsetid
  • Forpligter dig moralsk for minimum et år
  • Prioriterer at deltage på vores årlige uddannelsesseminar (første weekend i oktober)

Af os kan du forvente:

• Grundig oplæring
  • At vi dækker alle rejseomkostninger og yderligere tilbyder et symbolsk honorar for tiden du bruger på et dialogmøde
  • Løbende kompetenceudvikling. Vi arbejder med at forstå komplekse begreber som identitet og medborgerskab, samt at holde oplæg, facilitere, konflikthåndterer m.m.
  • Medbestemmelse
  • At vi hurtigt får dig til at føle som en del af vores fantastiske korps

Hvis du er interesseret, send da en kort ansøgning til projektleder

Maya Bram Sommer, mbs@graenseforeningen.dk

Ansøgningen skal indeholde din baggrund, alder og motivation, samt hvor langt du er i din uddannelse og hvor i landet du bor.

Vi ser frem til at høre fra dig!